Updaten in mobiele modus

De mobiele modus is de modus waarin Kaspersky Endpoint Security werkt wanneer een computer niet langer verbonden is met het bedrijfsnetwerk (offline computer). Voor meer informatie over het werken met offline computers en gebruikers die niet op kantoor zijn, raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

Een offline computer buiten het bedrijfsnetwerk kan geen verbinding maken met Administration Server om databases en programmamodules te updaten. Standaard worden in de mobiele modus alleen Kaspersky-updateservers gebruikt als updatebron om databases en programmamodules te updaten. Het gebruik van een proxyserver om verbinding te maken met het internet wordt bepaald via een speciaal afwezigheidsbeleid. Het afwezigheidsbeleid moet apart worden gemaakt. Wanneer Kaspersky Endpoint Security naar de mobiele modus is overgeschakeld, wordt de updatetaak elke twee uur gestart.

Zo configureert u de update-instellingen voor de mobiele modus:

1. Selecteer in het hoofdvenster van de webconsole achtereenvolgens DevicesTasks.

De lijst met taken wordt geopend.

2. Klik op de taak Update voor Kaspersky Endpoint Security.

U ziet nu het venster met de taakeigenschappen.

De taak Updaten wordt automatisch gemaakt door de wizard Snelle start van de Webconsole van Kaspersky Security Center. Voor het maken van de taak Updaten installeert u de webplug-in van Kaspersky Endpoint Security voor Windows wanneer u de stappen van de wizard volgt.

Selecteer het tabblad Application settingsMobile mode.

3. Configureer de updatebronnen. De updatebronnen kunnen Kaspersky-updateservers, andere FTP- en HTTP-servers, lokale mappen of netwerkmappen zijn.
  4. Sla uw wijzigingen op.

De updates en programmamodules worden nu geüpdatet op de computers van gebruikers wanneer ze naar de mobiele modus overschakelen.